Ο Ρούπερτ Μέρντοχ επέτεινε τις πιέσεις προς τη Βρετανία να εγκρίνει την προσφορά του ύψους 14,5 δισεκ. δολαρίων για τον όμιλο Sky καθώς προσφέρθηκε να πουλήσει ή να διαχωρίσει νομικά το κανάλι Sky News, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες για την πολιτική του επιρροή στη χώρα.

Η Twenty-First Century Fox του Μέρντοχανακοίνωσε ότι το Sky News θα μπορούσε να πουληθεί στην αμερικανική ανταγωνίστρια Walt Disney ή να αποτελέσει ξεχωριστή νομική οντότητα εντός του ομίλου Sky.

Η Fox συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να εξαγοράσει το υπόλοιπο 61% του ομίλου του Sky που δεν κατείχε ήδη, αλλά η συμφωνία αντιμετωπίζει συνεχώς καθυστερήσεις από την βρετανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η Fox έχει ήδη δεσμευθεί ότι το κανάλι 24ωρης ενημέρωσης Sky News θα παραμείνει ανεξάρτητο υπό τον έλεγχο του Μέρντοχ, αλλά οι επικριτές της συμφωνίας, μεταξύ των οποίων και γνωστοί πολιτικοί, συνεχίζουν να αντιτίθενται σε αυτή λόγω της επιρροής που ασκεί ο 87χρονος μεγιστάνας μέσω των εφημερίδων Sun και Times, που του ανήκουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις