Ένας πρώην ταχυδρόμος στην Ιταλία αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή, υπεξαίρεση αλληλογραφίας και μεταφορά όπλου έπειτα από την ανακάλυψη από την αστυνομία αλληλογραφίας βάρους…400 κιλών, που δεν είχε ποτέ παραδώσει αλλά κρατούσε στο σπίτι του στο Τορίνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, είπε στις αρχές ότι δεν παρέδωσε κανένα γράμμα την τελευταία τριετία επειδή ο μισθός του ήταν πολύ χαμηλός. Το 2017 παραιτήθηκε.

H αστυνομία έφθασε στα ίχνη του εντελώς τυχαία όταν η τροχαία τον σταμάτησε για έναν έλεγχο ρουτίνας. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα στο αυτοκίνητό του ένα μαχαίρι 20 εκατοστών, ενώ στο πίσω κάθισμα βρέθηκαν 70 γράμματα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν επιπλέον 40 κουτιά αλληλογραφίας που δεν παρέδωσε, στην οποία συμπεριλαμβάνονται επιστολές από τράπεζες, λογαριασμοί και προσωπική αλληλογραφία.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα ταχυδρομεία της Ιταλίας δεν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα. Τον Ιανουάριο ένας 56χρονος, στην πόλη Βιτσέντζα της βόρειας Ιταλίας, συνελήφθη όταν η αστυνομία βρήκε 500 κιλά αλληλογραφίας που δεν είχε παραδοθεί από το 2010, και την οποία είχε τοποθετήσει στο γκαράζ του σπιτιού του.

Ανάμεσά τους ήταν τηλεφωνικοί κατάλογοι, λογαριασμοί και φυλλάδια από την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές. Τα ταχυδρομεία της περιοχής δεσμεύθηκαν να παραδώσουν την αλληλογραφία παρότι είχαν περάσει έξι χρόνια.

Εξάλλου, το 2013, ένας ταχυδρόμος στη Σαρδηνία δεν παρέδωσε 400 κιλά αλληλογραφίας σε διάστημα 4 ετών. Μια τέτοια κατηγορία στην Ιταλία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις