Υποψήφιος του νέου εθνικιστικού κόμματος "Καλό Κόμμα" της Μεράλ Ακσνέρ είναι ο Αλί Τουρκσέν, ο πρώην κομμάντο που είχε τοποθετήσει το '96 την τουρκική σημαία στα Ίμια.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο "Ντογάν" υποστηρίζει πως η Ελλάδα σκοπεύει να αυξήσει από 6 σε 12 τα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, δηλώνοντας συγκεκριμένα πως «τότε θα τραβάμε κουπί στη θάλασσα του Μαρμαρά. Δεν θα μπορεί κανείς να περάσει από εκεί, να κάνει το ο,τιδήποτε»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του αναφέρει «Η Ελλάδα καραδοκεί και όταν το πείτε αυτό στο πι και φι θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια». «Ακόμη κι αν πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο θα σας πουν πού ήταν το μυαλό σας. Όταν επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια θα έχουν κλείσει όλο το Αιγαίο».

Επιπλέον ο Αλί Τουρκσέν σημείωσε πως σε 18 νησιά και μια βραχονησίδα από τις 152 αμφισβητούμενες νησίδες στο Αιγαίο, η Ελλάδα τις έχει κάνει κατοικήσιμες. Συγκεκριμένα δήλωσε «Τα επισκέπτονται πρόεδροι, σουβλίζουν αρνί, βάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο».

Τέλος, υπογράμμισε πως σε περίπτωση επέκτασης χωρικών υδάτων της Ελλάδος, ό,τι υπάρχει στο βυθό της θάλασσας από πετρέλαιο μέχρι οτιδήποτε άλλο, θα περάσει εξολοκλήρου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις