Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την άγρια δολοφονία Γιώργου Χατζηγεωργίου, 60 ετών και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου, 59 ετών.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στις σορούς των δύο θυμάτων διαπιστώθηκε ότι ο άντρας δέχθηκε 20 με 25 μαχαιριές και η σύζυγός του εννέα με δέκα.

Και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί χέρι τους, κάτι, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα αιφνιδιάστηκαν από την φονική επίθεση και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.

Ερωτηματικά από την πρώτη κατάθεση του 15χρονου

Οπως αναφέρει το politis.com.cy, στις αρχές έχει γεννηθεί προβληματισμός και ερωτηματικά για την αρχική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού ο ο οποίος υποστήριξε ότι στο σπίτι μπήκαν δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι του είπαν να μην φοβάται και τον άφησαν να φύγει. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά ήταν ματωμένοι. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα από το σπίτι.

Ετσι, οι κυπριακές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου και σύμφωνα με το Sigmalive.com θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο φόνων εκ προμελέτης.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως βρέθηκε το μαχαίρι, που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία. Εντός της ημέρας αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση, παρουσία ψυχολόγων, ο 15 χρονος γιος του ζεύγους.

Αναζητούν και τους βιολογικούς γονείς του 15χρονου

Όπως σημειώνει το politis.com.cy, πάντως διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας συναφείς «πληροφορίες» που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, ως απλό κουτσομπολιό.

Σημαντική η ώρα θανάτου

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του άτυχου ζευγαριού. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων.

Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Συλλήψεις μέσα στην ημέρα

Σύμφωνα με το politis.com.cy οι αρχές βρίσκονται κοντά στη λύση του μυστηρίου, η αστυνομική έρευνα έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν ακόμη και συλλήψεις. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο politis.com.cy, «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Όπως μεταδόθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Κύπρου, η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά της.

Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις