Απαντήσεις στα ερωτήματα για την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στο Στρόβολο Κύπρου εκτιμούν οι Κυπριακές αρχές ότι θα πάρουν από την κατάθεση του 15χρονου θετού γιουτους.

"Φως" αναμένεται να ρίξουν και τα αποτελέσματα των επιστημονικών και των άλλων εξετάσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν αναλύσεις σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την πρώτη ώρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σκηνή.Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες ώρες σχετικά με τις εξελίξεις.

Η κυπριακή αστυνομία έχει στην κατοχή και υλικό από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής.Το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους ανακριτές της υπόθεσης αφού η εκτίμηση είναι ότι έχουν στην κατοχή τους αρκετά στοιχεία και τεκμήρια τα οποία θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση.

Να σημειωθεί ότι οι ανακριτές έχουν περιορίσει τα σενάρια που διερευνούν και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση γενετικού υλικού αλλά και στοιχείων, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι υπήρξε παρέμβαση στη σκηνή και ότι το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε σε διαφορετικό χρόνο από αυτόν που αναφέρεται ως περιστατικό.

"Κλειδί" στην κατεύθυνση των ερευνών αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης της οικίας, επομένως ο κλοιός γύρω από τον ύποπτο ή τους ύποπτους έχει στενέψει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε: Κυπριακή αστυνομία: Εντός της ημέρας απαντήσεις για την δολοφονία του ζευγαριού
Διαβάστε: Κύπρος: Που στρέφονται οι έρευνες για την δολοφονία του ανδρογύνου
Διαβάστε: Στυγερό έγκλημα στη Λευκωσία: Δολοφόνησαν ζευγάρι μπροστά στο παιδί τους


Ψάχνουν το όπλο του φονικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεγεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «έγιναν εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, με τη συμμετοχή και ανιχνευτικών σκύλων της αστυνομικής δύναμης, για να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε».

Ο κ. Αγγελίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η υπόθεση είναι ευαίσθητου περιεχομένου, γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη δημοσιοποίηση στοιχείων. Ολοι, τόνισε, θα πρέπει να ακολουθούν την ενημέρωση όπως αυτή προωθείται από την Αστυνομία.

Εκτίμησε, δε, ότι μέσα στην Παρασκευή θα υπάρξουν νέα δεδομένα και θα απαντηθούν ερωτήματα. Θα δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε κριθεί ότι είναι δόκιμο να δημοσιοποιηθεί», σημείωσε.

Σχετικά με την ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τόνισε πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί.


Μίσος για τον καθηγητή δείχνουν οι μαχαιριές

Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο δράστης ή οι δράστες μισούσαν βαθιά τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου, όπως προκύπτει από τις 26 μαχαιριές στο σώμα του.

Μαχαιριές που κάποιες εξ αυτών φαίνεται να έγιναν όταν δεν ήταν σε θέση καν να αντιδράσει είτε γιατί εξέπνεε είτε γιατί είχε ήδη εκπνεύσει. Οι 9 μαχαιριές στο σώμα της 59χρονης γυναίκας του, Ντίνας Σεργίου, δείχνουν σαφώς θυμό αλλά όχι στον βαθμό που αυτός εκδηλώθηκε στο σύζυγο της.

Πηγές: sigmalive- Πολίτης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις