Επιστολή στον Σταύρο Κοντονή έστειλε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Ο Τούρκος υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ανέφερε στην επιστολή του πως η Ελλάδα έχει γίνει «τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών» και υποστηρίζει πως μετά το πραξικόπημα κορυφαία στελέχη του πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο Γκιουλ ζητά την απέλαση των «τρομοκρατών» στην Τουρκία γράφοντας: «Αναμένω να λάβετε πρωτοβουλίες απέλασης των τρομοκρατών που δεν θα πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε ευνομούμενου κράτος. Πιστεύω ότι κανείς από τους δύο μας δεν θέλει αυτό να μείνει ανοιχτή πληγή ανάμεσα στους λαούς μας».

Σημειώνεται πως την Παρασκευή και o τoύρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε υπογραμμίζει ότι οι «εχθροί της Τουρκίας» βλέπουν την Ελλάδα ως «καταφύγιο», ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική στάση καταστρέφει τους δεσμούς των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις