Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στη Γαλλία βελτιώθηκε ελαφρά τον Απρίλιο, χάρη σε μια επάνοδο της αισιοδοξίας όσον αφορά το επίπεδο της ζωής στο μέλλον στην χώρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δημόσιος οργανισμός στατιστικών της Γαλλίας Insee.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, η οποία υπολογίζεται βάσει των δημοσκοπήσεων (διαφορές στην αναλογία ανάμεσα στις θετικές και τις αρνητικές απαντήσεις) αυξήθηκε κατά μία μονάδα και έφτασε στις 101, σύμφωνα με τον Insee.

Ο δείκτης αυτός, ο οποίος είχε σταθεροποιηθεί τον Μάρτιο έπειτα από μια πτώση που είχε σημειώσει τον προηγούμενο μήνα, ανέβηκε ελαφρά πάνω από τον "μακροπρόθεσμο μέσο όρο του", ο οποίος βρίσκεται στις 100 μονάδες, σημείωσε ο Insee.

Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτόν, τα νοικοκυριά "παρουσιάζουν σχεδόν τον ίδιο βαθμό αισιοδοξίας με αυτόν που εμφάνιζαν τον Μάρτιο όσον αφορά την μελλοντική τους οικονομική κατάσταση": με τον σχετικό δείκτη να έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα, αφού είχε κερδίσει έξι τον Μάρτιο.

Επίσης αυξήθηκε κατά δύο μονάδες και ο δείκτης της αναλογίας των νοικοκυριών που κρίνει αρμόζον να κάνει σημαντικές αγορές, παραμένοντας σαφώς πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση εν γένει, τα νοικοκυριά παρουσιάστηκαν επίσης πιο αισιόδοξα τον Απρίλιο από προηγουμένως. Ως εκ τούτου ο δείκτης που αφορά το επίπεδο της μελλοντικής ζωής στη Γαλλία ανέβηκε κατά δύο μονάδες.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο υπολογισμού του μελλοντικού επιπέδου της κατανάλωσης στη Γαλλία και ως εκ τούτου της ανάπτυξης, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές των Γάλλων καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις