Πράξη κάνουν οι κυπριακές Αρχές τη δέσμευση του εκπροσώπου της αστυνομίας ότι «πάμε για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος στον Στρόβολο», καθώς έπειτα από τις ανακρίσεις των τεσσάρων συλληφθέντων, έχει καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στις 18 Απριλίου στη μονοκατοικία των Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την 22χρονη Σάρα Σιάνς που αρχικά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, «εγκέφαλος» της διάρρηξης που τελικά μετατράπηκε σε διπλή δολοφονία ήταν ο Λοίζος Τζιωνής.

O 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη πρώτος χρονικά και αποκάλυψε τους συνεργούς του, εργαζόταν το 2012 σε επιχείρηση με αλουμίνια και είχε επισκεφθεί τη μονοκατοικία της οικογένειας για να τοποθετήσει παράθυρα. Τότε ήταν που εντόπισε ένα χρηματοκιβώτιο και του καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα της διάρρηξης.

Ο Τζιωνής χρειαζόταν κι άλλα άτομα για να φέρει εις πέρας το σχέδιό του και επιστράτευσε τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, Λευτέρη Σολωμού, την 22χρονη σύντροφό του Σάρα Σιανς και τον 22χρονο φίλο του, Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Την παραμονή του εγκλήματος, η ομάδα των τεσσάρων συναντήθηκε και μοιράστηκαν ρόλοι ενώ το όλο σχέδιο είχε καταγραφεί σε δύο σημειωματάρια. Σύμφωνα με την 22χρονη, ο Τζιωνής θα έμπαινε στη μονοκατοικία και υπό την απειλή όπλου θα ανάγκαζε τα θύματα να του αποκαλύψουν που ήταν το χρηματοκιβώτιο και πώς θα έπαιρνε τα χρήματα. Ο Τζιωνής, ωστόσο, είχε προειδοποιήσει τους τρεις συνεργούς του ότι ίσως χρειαστεί να σκοτώσουν το ζευγάρι.

Ο 22χρονος Χατζηξενοφώντος θα περίμενε εκτός της οικίας και όταν ο Τζιωνής τελείωνε, θα τον βοηθούσε να καθαρίσουν τα τεκμήρια, ενώ οι Σολωμού και Σιάνς είχαν αναλάβει το κομμάτι παραλαβής της λείας.

Το σχέδιο πήγε στραβά για τους τέσσερις και ο Τζιωνής, χωρίς ακόμη να γνωρίζει κάποιος το γιατί, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το ζευγάρι, ενώ στη συνέχεια είπε στο παιδί «μη φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω» και του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα στον Χατζηξενοφώντος. Όταν ο τελευταίος εισήλθε στο σπίτι, ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί και μαζί με τον Τζιωνή προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ το παιδί κλειδώθηκε στο κελάρι του σπιτιού.

Πάνω στον πανικό τους, όμως, υπέπεσαν σε τρομερά ατοπήματα και άθελά τους έδωσαν μασημένη τροφή στην αστυνομία, καθώς άφησαν πίσω τους ένα ρόπαλο, ένα σπαθί κι ένα ζευγάρι παπούτσια, αντικείμενα πάνω στα οποία εντοπίστηκε το DNA τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις