Στην άποψη ότι τα δύο θύματα της δολοφονίας στον Στρόβολο, ήτοι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η Ντίνα Σεργίου, δολοφονήθηκαν με μένος επειδή οι ληστές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο για το οποίο οργάνωσαν τη διάρρηξη, καταλήγουν οι ερευνητές του διπλού εγκλήματος.

Ειδικά, οι 26 μαχαιριές που δέχθηκε ο άτυχος μαθηματικός πιστοποιούν έντονο εκνευρισμό του δράστη που οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα μια και δεν είχαν μεταξύ τους σχέσεις που θα δικαιολογούσαν διάθεση για σκληρή εκδίκηση.

Μετά και τη χθεσινή αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος από τον 22χρονο, τελευταίο χρονικά συλληφθέντα (το σπίτι θα επισκεφτούν και οι άλλοι τρεις για να δώσουν ο καθένας τη δική του οπτική των γεγονότων), οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο στη δολοφονία.

Σύμφωνα με τους τρεις εμπλεκόμενους, το άτομο που μαχαίρωσε το ζευγάρι είναι ο οργανωτής της ληστείας, Λοίζος Τζιωνής. Η 23χρονη φίλη του και ο ετεροθαλής αδελφός του θα παραλάμβαναν τη λεία, ενώ ο 22χρονος είναι ο κουκουλοφόρος ο οποίος μπήκε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας αμέσως μετά τη δολοφονία και προσπάθησε, μαζί με τον Τζιωνή, να καθαρίσει το μέρος από τα τεκμήρια.

Ο πανικός αμφότερων, όμως, τους οδήγησε σε λάθη που τους πρόδωσαν και οδήγησαν την αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Δεύτερος γύρος ανάκρισης για τον Τζιωνή

Εκ νέου θα κληθεί να καταθέσει ο 33χρονος που ήταν ο πρώτος κατά σειρά που συνελήφθη, καθώς η αρχική του μαρτυρία έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που υποστηρίζουν οι υπόλοιποι. Ο Τζιωνής είχε κατονομάσει ως δολοφόνο τον ετεροθαλή αδελφό του, κάτι που τα άλλα τρία άτομα αμφισβητούν.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, προς ώρας οι Αρχές έχουν λάβει συνολικά 123 καταθέσεις και πρόκειται να λάβουν επιπλέον 77 από το περιβάλλον των υπόπτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις