Χάρη στην ευαισθησία ενός μαθητή και την ανοησία των δραστών, φοιτητές του πανεπιστημίου του Έξετερ στη Βρετανία, οι οποίοι προέβησαν σε ακραία ρατσιστικά σχόλια, είδαν την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ένα chat group το οποίο ανέβηκε στον «αέρα» το 2017, έδωσε πάτημα σε ακραίους ρατσιστές να προβαίνουν σε τουλάχιστον υποτιμητικά μηνύματα για συμμαθητές τους στο νομικό τμήμα της κοινότητας Bracton του πανεπιστημίου του Έξετερ.

Σε κάποια από τα μηνύματα γινόταν λόγος για νέγρους, για μαύρους που «είναι ο εφιάλτης κάθε ανθρώπου να τον κυνηγούν», για σκλάβους και ομαδικούς βιασμούς και για ανάγκη να επιστρέψουν όλοι οι μη Βρετανοί στις χώρες τους.

Ο Arsalan Motavali, φοιτητής που δημιούργησε το γκρουπ πριν τελικά αποχωρήσει και αυτό εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε, ήταν τελικά και αυτός που έπαιξε τον βασικότερο ρόλο για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο και να εκδιωχθούν από το πανεπιστήμιο όσοι εμπλέκονταν. Κάνοντας κάτι απλό, ανεβάζοντας δηλαδή screenshots από διαλόγους στα social media, έδωσε σε χιλιάδες χρήστες τη δυνατότητα να τα κοινοποιήσουν, όπως και τελικά έγινε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις