Πολλά άτομα, κατάκύριο λόγο νεαρών ηλικιών που αυτοπροσδιορίζονται (-)ουαλικά ως στρέιτ, είχαν στο παρελθόν ομοφυλοφιλικές εμπειρίες, σύμφωνα με νέα έρευνα που εκπόνησε ομάδα Αμερικανών κοινωνιολόγων από τα πανεπιστήμια της Βόρειας Καρολίνας και του Μιζούρι.

Στην έρευνα συμμετείχαν24.000 φοιτητές, εκ των οποίων 383 άνδρες και 312 γυναίκες δήλωσαν ότι «η τελευταία τους ερωτική επαφή ήταν με άτομο του ίδιου φύλου».

Από αυτά τα άτομα, το 12% των ανδρών και το 25% των γυναικών αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ, διαφοροποιώντας τον εαυτό τους από τα γκέι άτομα.

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους που διεξήγαγαν την έρευνα, υπάρχουν ποικίλες διαφορές ανάμεσα στους ερωτηθέντες που δηλώνουν στρέιτ, αλλά είχαν ομοφυλοφιλικές εμπειρίες, σε σύγκριση με τα άτομα που αποφεύγουν να ετικετοποιήσουν τη (-)ουαλικότητά τους, ή δηλώνουν ομοφυλόφιλοι.

Κατά πλειοψηφία είναι άτομα συντηρητικά, που έρχονται σε επαφή με άτομα του ίδιου φύλου κυρίως για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, να πειραματιστούν ή για λόγους… θεάματος.

Δύο γυναίκες για παράδειγμα μπορεί να αρχίσουν να φιλιούνται σε ένα κλαμπ για να τραβήξουν τα ανδρικά βλέμματα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η επαφή αυτή τους είναι αδιάφορη.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μια αρκετά σημαντική μερίδα από τους στρέιτ με… ομοφυλοφιλικό παρελθόν, τρέφει ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα απέναντι στις λέξεις «γκέι» και «μπάι».

Έτσι τα συγκεκριμένα άτομα μπορεί να επιμένουν στον χαρακτηρισμό «στρέιτ» ακόμα κι αν έχουν βρει την εμπειρία τους με το ίδιο φύλο συναρπαστική!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις