Δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης νύκτας από τη Συρία στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Μετά τον πρώτο ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Μπάαθ, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Κουνέιτρα και τη νοτιοδυτική επαρχία της Δαμασκού εναντίον του Γκολάν", επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν διευκρίνισε ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες ούτε ποιοι ήταν οι στόχοι. Ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για περίπου είκοσι ρουκέτες, τις οποίες εκτόξευσε, σύμφωνα με τους ίδιους, η ιρανική δύναμη αλ Κοντς.

Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία, υπογραμμίζοντας όμως ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που άνοιξε πυρ πρώτο.

"Το Ισραήλ ξεκίνησε και διεύρυνε την επίθεσή του και η απάντηση ήταν περισσότεροι από 50 πύραυλοι εδάφους- εδάφους εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν", εξήγησε.

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν οι περισσότεροι από τους μισούς

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα που ήταν από τις σφοδρότερα που έχει πραγματοποιήσει εναντίον της Συρίας από το 2011 που άρχισε η σύγκρουση στη χώρα αυτή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις