Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα οξύ ύφος σχετικά με τα μέλη της συμμορίας MS-13, που τα χαρακτηρίζει "βίαια κτήνη", αναπαράγοντας την ίδια έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

"Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα βίαια κτήνη της MS-13" τιτλοφορείται η ανακοίνωση των 500 λέξεων. Στο κείμενο, η λέξη "κτήνη" χρησιμοποιείται δέκα φορέςενώ αναφέρονται και πολλά εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η συμμορία, από το Μέριλαντ μέχρι το Τέξας.

"Πάρα πολλοί αθώοι Αμερικανοί έπεσαν θύματα της αδιανότης βίας αυτών των κτηνών της MS-13" αναφέρει ο πρόλογος. "Όλη η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ εργάζεται αδιάκοπα για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη αυτά τα βίαια κτήνη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία μιας στρογγυλής τράπεζας που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο με αντικείμενο τις "πόλεις-καταφύγια" για τους μετανάστες ο Τραμπ κατήγγειλε τη βαναυσότητα της οργάνωσης αυτής. Τα περισσότερα από τα μέλη της κατάγονται από το Ελ Σαλβαδόρ.

"Απελαύνουμε αυτούς τους ανθρώπους από τη χώρα (…) δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσοι κακοί είναι. Δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη", πρόσθεσε, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις πολλών πολιτικών σε όλες τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP