Ελεύθερος αφέθηκε ένας από τους τρεις ανηλίκους που τέθηκαν υπό κράτηση μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός τριαντάχρονου από την Μπουρκίνα Φάσο την Παρασκευή το βράδυ σε δρόμο μιας συνοικίας της Πο, στη νοτιοδυτική Γαλλία, από μια ομάδα ανηλίκων, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Πο.

"Ένας από τους τρεις που τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, η έρευνα συνεχίζεται για τους άλλους δύο", δήλωσε η Σεσίλ Γκενσάκ, εισαγγελέας της Πο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Τρεις ημέρες μετά το τραγικό γεγονός, οι αστυνομικοί συνέλαβαν νωρίς χθες το πρωί τρεις ανηλίκους που ζουν στην συνοικία, εκ των οποίων δύο είναι τσετσενικής καταγωγής.

"Θα δώσω στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου αύριο Τετάρτη στις 11:00" τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) στο δικαστήριο της Πο, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Το θύμα, ένας τριαντάχρονος από την Μπουρκίνα Φάσο ο οποίος είχε και τη γαλλική υπηκοότητα, ήταν γνωστός στην αστυνομία του Παρισιού, η οποία δεν είχε ωστόσο ασχοληθεί μαζί του από τις αρχές του 2018.

"Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για το περιεχόμενο των κατηγοριών, δεν έχω ακόμη όλες τις διευκρινίσεις όσον αφορά το θέμα αυτό", εξήγησε επίσης η εισαγγελέας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία που να συσχετίζουν το παρελθόν του θύματος με τα γεγονότα που συνέβησαν" την Παρασκευή το βράδυ σε συνοικία της Πο.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν δήλωσαν ότι η φονική επίθεση στον τριαντάχρονο έγινε την Παρασκευή γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) παρουσία κυρίως οικογενειών που έκαναν πικ-νικ.

Ένας καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στο θύμα και σε έναν 16χρονο στάθηκε η αφορμή για το λιντσάρισμα του θύματος, σύμφωνα με τη Sud-Ouest. Νεαροί της συνοικίας έτρεξαν για να σώσουν τον φίλο τους μετά το ξέσπασμα του καυγά και τότε σημειώθηκε το περιστατικό αυτό "ακραίας βίας".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις