Χωρίς αντιδράσεις η πλειονότητα των παράτυπων μεταναστών του καταυλισμού Μιλενέρ, βoρειοανατολικά του Παρισιού, ανέβηκε στα λεωφορεία με προορισμό ένα κατάλυμα που θα τους φιλοξενήσει για μερικές μέρες.

Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός κατά μήκος του καναλιού Σεν Ντενί, κάτω από την καταπιεστική σκιά του περιφερειακού της πρωτεύουσας, τις εξατμίσεις, τη συνεχή βοή των αυτοκινήτων, αλλά και τις άγριες νυκτερινές καταιγίδες που σημειώθηκαν τελευταία στο Παρίσι είχε καταπονήσει τους περίπου 2.000 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Μέσα στο Παρίσι εξασφαλίσθηκαν 780 καταλύματα ενώ στην ευρύτερη περιφέρεια επιστρατεύθηκαν σχολεία στα οποία θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος. Για τα ασυνόδευτα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες προβλέπονται ειδικές εγκαταστάσεις.

Άθλιες συνθήκες υγιεινής και εντάσεις

Ο καταυλισμός Μιλενέρ είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις συνολικά που έχουν διαμορφωθεί στο Παρίσι: οι άλλοι δύο βρίσκονται στο 18ο διαμέρισμα και δίπλα στο κανάλι Σεν Μαρτέν, στην καρδιά του Παρισίου.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες ενώ συχνά σημειώνονται εντάσεις μεταξύ των μεταναστών με συνέπεια να καταγράφονται διάφορα ατυχήματα, όπως ο πνιγμός δυο νεαρών ανδρών στο κανάλι.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους είχαμε προσφέρει καταφύγιο νωρίτερα χωρίς να περιμένουμε τόσους μήνες», δήλωσε η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό μετά την εκκένωση του Μιλενέρ.

Φράση που υποδηλώνει το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στη δήμαρχο και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Εδώ και μήνες ο καθένας καταλογίζει στον άλλο την ευθύνη για τη διευθέτηση των καταυλισμών με τα προβλήματα να διογκώνονται λόγω αδράνειας.

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις