Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι στρατιώτες είχαν αναλάβει τη φύλαξη μιας ομάδας εργατών που κατασκεύαζαν δρόμο στην περιοχή Ντάγλιτζα, διευκρίνισε το πρακτορείο. Άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε στην επίθεση αυτή, η οποία έγινε με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου, κατά την ίδια πηγή.

Το PKK διεξάγει έναν πολυαίμακτο ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984 και χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, αλλά και την Ουάσινγκτον και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία μαίνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες ανάμεσα στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας και τους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες μετά το καλοκαίρι του 2015 και την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων η ένοπλη σύρραξη, στην οποία έχουν σκοτωθεί σχεδόν 40.000 άνθρωποι από το 1984.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις