Να διαψεύσει τα όσα γράφονται περί πρόθεσης της Άγκυρας να "παγώνει" την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, έσπευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η Τουρκία όχι μόνο θα τα αγοράσει, αλλά θα τα χρησιμοποιήσει εφόσον χρειαστεί.

"Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 για να τους βάλουμε σε αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Είναι ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε", είπε αρχικά στα πλαίσια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στα ιδιωτικά δίκτυα TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV και Αkit TV.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση στις ΗΠΑ: "Θα βασιζόμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Χρόνια τους το ζητάμε κι απάντηση που μας δίνουν είναι ότι δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο. Έχουμε κουραστεί μ’ αυτά".

Όσον αφορά τη συμφωνία με τη Ρωσία, ο κ. Ερντογάν είπε πως "απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική πρόταση. Είπαν ότι θα αποδεχθούν ακόμη και συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά στα δάνεια, μας πρόσφεραν πολύ καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή τρέχει αυτή η διαδικασία".

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία για τουςS-400 υπεγράφη τον Δεκέμβριο και έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη Δύση και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι πως το ρωσικό σύστημα δεν μπορεί να εναρμονιστεί με αυτά του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις