Μια Ισραηλινή που διαμένει στις ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να έδειχνε σε επίδοξα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πώς να κατασκευάζουν ρικίνη, ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο, ενώ είχε στην κατοχή της έγγραφα που εξηγούσαν πώς κατασκευάζονται βόμβες και γιλέκα με εκρηκτικά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Ουαχίμπα Ίσα Ντάις, μια 45χρονη διαζευγμένη, συνελήφθη στο Κάνταχι, μια πόλη κοντά στο Μιλγουόκι.

Η ύποπτη, που ζει νόμιμα στις ΗΠΑ από το 1992, χρησιμοποιούσε πολλούς λογαριασμούς σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει το ΙΚ και να στρατολογήσει μαχητές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Είχε στην κατοχή της «μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη με οδηγίες για την κατασκευή βομβών, βιολογικών όπλων, δηλητηρίων και γιλέκων με εκρηκτικά» προκειμένου να βοηθήσει μέλη του ΙΚ να διαπράξουν επιθέσεις.

Επίσης φέρεται να εξήγησε σε ένα πρόσωπο, προφανώς πληροφοριοδότη της αστυνομίας, πώς να κατασκευάσει ρικίνη και «πρότεινε σε αυτό το πρόσωπο να ρίξει ρικίνη σε δεξαμενές νερού».

Οι αμερικανικές αρχές την κατηγορούν εξάλλου ότι είχε προτείνει στόχους για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων φεστιβάλ δρόμου και άλλες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις