Νέες απειλές ότι θα αιματοκυλήσει το Μουντιάλ εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος κι ενώ στη Ρωσία τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και οι έλεγχοι εξωνυχιστικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και συμπλοκές οπαδών.

Πιο αναλυτικά, το Ισλαμικό κράτος συνεχίζει να υπόσχεται “μια σφαγή που δεν έχει ξαναγίνει” και απειλεί για μια ακόμα φορά τη διοργάνωση και το μεγάλο της “αστέρι”, Λιονέλ Μέσι. Μέσω μιας φωτογραφίας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι Τζιχαντιστές βάζουν και πάλι στο… στόχαστρο τον επιθετικό της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι εμφανίζεται γονατισμένος στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας την πορτοκαλί στολή του κρατούμενου, ενώ ο δήμιος του ISIS στέκεται όρθιος από πίσω του.

Μάλιστα, στο πόστερ υπάρχει και το εξής σχόλιο: “Oι λύκοι του χαλιφάτου είναι έτοιμοι και σταθεροί για την περίοδο του κυνηγιού που ξεκινά σύντομα”.

Να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι “πρωταγωνιστεί” στις “αφίσες του ISIS”, που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στο διαδίκτυο. Πέρα από τον Αργεντινό, έχουν “χρησιμοποιηθεί” ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρκαθώς και άλλοι “άσοι” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σε μία δεύτερη αφίσα, διακρίνεται ένας ποδοσφαιριστής που αντί για μπάλα κρατά στα χέρια του έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο τρίτο ποστ που κυκλοφόρησε, φαίνεται ένας Τζιχαντιστής, που στέκεται μπροστά σε μια οθόνη στην οποία φαίνονται τα γήπεδα του Μουντιάλ της Ρωσίας και υπάρχει το σχόλιο: “Ω! Εχθροί του Αλλάχ, περιμένετε γι’αυτό που έρχεται σύντομα”.