Με ένα εκπληκτικής δύναμης εξώφυλλο, το αμερικανικό περιοδικό TIME συμπυκνώνει τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε η αντιμεταναστευτική πολιτική Τραμπ, που περιελάμβανε και τον διαχωρισμό των παιδιών παράνομων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σε ένα κόκκινο φόντο, ο Ντόναλντ Τραμπ στέκεται στην άκρη και σκύβει ελαφρώς το κεφάλι του. Κάτω ένα δίχρονο κορίτσι από την Ονδούρα που έχει ξεσπάσει σε λυγμούς κοιτώντας τον. Ο τίτλος είναι Welcome to America (Καλώς ήρθες στην Αμερική).

Ο Τζον Μουρ, βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος, έχει ασχοληθεί επί χρόνια με το φωτορεπορτάζ στα σύνορα με το Μεξικό.

Την εβδομάδα αυτή, η φωτογραφία του με το κορίτσι που κλαίει έγινε το πιο ισχυρό σύμβολο στη συζήτηση για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ΤΙΜΕ, περιγράφει τη σκηνή με τη δίχρονη από την Ονδούρα που βλέπει τη μητέρα της να απομακρύνεται από τους συνοριοφύλακες: "Αυτή η περίπτωση ήταν δύσκολη για μένα. Μόλις τελείωσε, τους έβαλαν σε ένα βαν. Έπρεπε να σταθώ και να πάρω μερικές βαθιές ανάσες", λέει και συμπληρώνει: "Το μόνο που ήθελα ήταν να σηκώσω τη μικρή. Αλλά δεν μπορούσα".

Η φωτογραφία με τη δίχρονη να ξεσπάει σε λυγμούς αποτέλεσε βασικό όπλο στην επίθεση των επικριτών του Τραμπ για την πολιτική του, την οποία εν μέρει πήρε πίσω μετά τη διεθνή κατακραυγή.

Το ΤΙΜΕ επέλεξε να φτιάξει ένα κολάζ με τον αμερικανό πρόεδρο και το δίχρονο κορίτσι.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό εξώφυλλο για το τεύχος της 2ης Ιουλίου 2018.

"Στα πρώτα 240 χρόνια ιστορίας των ΗΠΑ, οι πιο διακεκριμένοι ηγέτες μας διατύπωσαν αξιόπιστα μια σειρά από υψηλές ανθρωπιστικές αξίες, που συνδέουν ένα διαφορετικό έθνος ονομάζοντας τι επιδιώκουμε: Δημοκρατία, Ανθρωπισμό, Ισότητα. Τα ιδανικά του Τόμας Τζέφερσον που είναι χαραγμένα στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας έδωσαν φωνή σε Προέδρους από τον Τζορτζ Ουάσιγκτον μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μιλά έτσι", επισημαίνει στο βασικό του άρθρο το περιοδικό.


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις