«Η Συνθήκη Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σε έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ολλανδικό δίκτυο Nieuwsuur NOS (Dutch Broadcast Foundation) ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην ερώτηση «είστε πραγματικά απογοητευμένος από τις ηγεσίες σε χώρες της Ευρώπης», απάντησε: «Σήμερα, δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαθιά μεταναστευτική κρίση, όπως πριν από τρία χρόνια, αλλά μπροστά σε μία βαθιά πολιτική κρίση. Ακόμα θυμάμαι την Ευρώπη διαιρεμένη, γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου. Σήμερα, όμως, η Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σ' έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς, βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Θα συνιστούσα να κρατήσουμε κλειστά τα αυτιά μας στα ωραία λόγια των λαϊκιστών, καθώς οδηγούν την Ευρώπη πίσω σε δύσκολες στιγμές, αν όχι στην άβυσσο, ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση για τα σύνορα, που όπως γνωρίζετε ανέκαθεν, ιστορικά, αποτέλεσαν αιτία συγκρούσεων και πολέμων» τόνισε, για να καταλήξει: «Μου φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικοί που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτεινό της παρελθόν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις