Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία στην πόλη Έιμσμπερι, που βρίσκεται κοντά στο Σάλσμπερι της Αγγλίας – όπου τον Μάρτιο εκτυλίχθηκε η υπόθεση Σκριπάλ – και δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sun Τομ Νιούτον Νταν επικαλούμενος πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία.

"Ένα ζευγάρι δηλητηριάστηκε και δείγματα εστάλησαν στο Πόρτον Ντάουν για επείγουσα εξέταση– πηγές του υπουργείου Άμυνας", έγραψε ο Τομ Νιούτον Νταν στο Twitter.

Ένας ρώσος πρώην διπλός πράκτορας, ο Σεργκέι Σκρίπαλ, και η κόρη του βρέθηκαν τον Μάρτιο δηλητηριασμένοι με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι.

Πέρασαν πολλές εβδομάδες νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι και παρουσίασαν σταδιακή βελτίωση μέχρι που έλαβαν εξιτήριο.

Το ζευγάρι στο Ειμσμπερι- ένας άνδρας και μια γυναίκα- πιστεύεται ότι είναι περίπου 40 ετών και αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένης ηρωίνης ή κοκαΐνης.

Νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι, το οποίο παραμένει ανοιχτό, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ όπως επισημαίνει ο συντάκτης της Sun έχουν εμφανίσει παρεμφερή συμπτώματα με τους Σκριπάλ.

Το Έιμσμπερι απέχει 11 χλμ βορείως του Σάλσμπερι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις