Το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και εκείνο των 8 Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Ελπίδες αφήνει το γεγονός ότι ο Ερντογάν αναφερόμενος στους δύο Έλληνες, έκανε λόγο για παραβίαση συνόρων και όχι για κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση».

Ο Ερντογάν αποκάλυψε πως μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα αλλά και για την Δ. Θράκη: «Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις