Η Διώρυγα του Σουέζ χρειάστηκε να παραμείνει κλειστή για αρκετές την Κυριακή έπειτα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις πλοίων λίγο πριν από την έξοδο στην Ερυθρά Θάλασσα, έγινε γνωστό την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το TradeWinds, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το φορτηγό πλοίο Aeneas, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία HMM, σταμάτησε ξαφνικά την πορεία του στο νότιο τμήμα της διώρυγας. Παραμένει ακόμα ασαφές αν το σκάφος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ή προσάραξε.

Όποια κι αν ήταν η αιτία, τρία πλοία ξηρού φορτίου που ακολουθούσαν το Aeneas προς την έξοδο δεν πρόλαβαν να σταματήσουν και συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί των πληρωμάτων. Ήταν το Panamax Alexander της Cyprus Sea Lines, το Sakizaya Kalon της Wisdom Marine Lines και το «Όσιος Δαυίδ» της AM Nomikos Transworld.

Ρυμουλκά έσπευσαν να βοηθήσουν και τα τέσσερα πλοία, από τα οποία τα δύο –το Panamax Alexander και το Sakizaya Kazon- πήραν εντολή να κατευθυνθούν στη λίμνη Γκρέιτ Μπίτερ Λέικ.

Η επιχείρηση όμως δεν εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, αφού το Panamax Alexander συγκρούστηκε και πάλι, αυτή τη φορά με το φορτηγό Orpheus της NYK Lines.

Το νότιο τμήμα της Διώρυγας χρειάστηκε τότε να κλείσει για αρκετές ώρες.

Όλα τα εμπλεκόμενα σκάφη υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε επιθεώρηση για τυχόν ζημιές που δεν είχαν εντοπιστεί άμεσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις