Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε 8 φορές μια συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το περασμένο φθινόπωρο, διαβεβαίωσε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του επικεφαλής του ιρανικού κράτους.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Ροχανί στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ ζήτησε από την ιρανική αντιπροσωπεία οκτώ φορές να μπορέσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο» είπε ο Μαχμούντ Βαεζί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Ιρανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η ιρανική αποστολή δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα, τα οποία διατυπώθηκαν λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επικύρωνε πλέον ότι το Ιράν σεβόταν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του, προετοιμάζοντας, στην ουσία, το έδαφος για την απόσυρση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία τον Μάιο.

«Ακολουθούμε μια διαφανή πολιτική και υιοθετούμε μια ξεκάθαρη θέση στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ (…). Δεν θα υποκύψουμε στην πίεση» διαβεβαίωσε ο Βαεζί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτός προς το ενδεχόμενο συνομιλιών με επίκεντρο τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας με το Ιράν, που θα αφορούσε όχι μόνο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αλλά επίσης τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή και το βαλλιστικό του πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις