Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η διεξαγωγή της δεύτερης συνάντησης των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν θα προφέρει τη δυνατότητα να ενισχυθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής της 16ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Την δήλωση αυτή έκανε στον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου TASS στην Ουάσιγκτον εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Στις 19 Ιουλίου ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν το φθινόπωρο στην Ουάσιγκτον. Η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών θα αποτελέσει μια ευνοϊκή δυνατότητα, που θα επιτρέψει να αναπτυχθεί και να μελετηθεί η πρόοδος και των δύο πλευρών στα σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία συζητήθηκαν στο Ελσίνκι» δήλωσε ο εν λόγω εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Ο Ουσακόφ είχε διευκρινίσει σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα, ότι οι ΗΠΑ πρότειναν η νέα συνάντηση Πούτιν-Τραμπ να γίνει στην Ουάσιγκτον στο τέλος του χρόνου.

Άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε στο TASS ότι η αμερικανική πλευρά δεν ανακοινώνει την χρονική περίοδο της επίσκεψης Πούτιν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις