Τέσσερις ξένοι ποδηλάτες σκοτώθηκαν από όχημα, ο οδηγός του οποίου στη συνέχεια τους εγκατέλειψε σε δρόμο του Ταζικιστάν και ενδέχεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Οι τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Ολλανδία, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή. Άλλοι τρεις από την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Γαλλία τραυματίσθηκαν — ο ένας τους φέρει επίσης τραύμα από μαχαίρι.

«Εξετάζουμε όλες τις εκδοχές –δυστύχημα, ληστεία… περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υπουργός Εσωτερικών Ναζαραλί Πιρναζάροφ.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός διευκρίνισε πως οι ξένοι τουρίστες ενδέχεται να έπεσαν θύματα επίθεσης και πως οι δράστες «είχαν μαχαίρια και πυροβόλα όπλα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο και σκότωσε έναν άλλον που αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Τρεις άλλοι παραμένουν ασύλληπτοι, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που η αστυνομία πιστεύει ότι έπεσε πάνω στους τουρίστες που ποδηλατούσαν σε αγροτική περιοχή, 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις