Με ιδιαίτερη απογοήτευση, αν όχι οργή, υποδέχθηκαν στην Άγκυρα την απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν και βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Το ΣτΕ εξέδωσε ομόφωνα απόφαση με την οποία χορηγεί άσυλο στον Οζκαϊνακτσί και τη δυνατότητα να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει εφόσον γίνει δεκτός από άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Οζκαϊνακτσί συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς επίσης και ότι «υπήρξε μέλος της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και την διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάσει περιπτώσει γνώριζε την οργάνωσή του».

Ο Ομάρ Τσελίκ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος και συνεργάτης του Ερντογάν σχολίασε την απόφαση λέγοντας ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις