Τουλάχιστον 22 παιδιά και τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, την ώρα που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη στην Υεμένη, έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.

Επίσης, 4 παιδιά σκοτώθηκαν χθες στους βομβαρδισμούς που έπληξαν μια άλλη περιοχή, την Αλ Ντουραϊχίμι, στο νότιο τμήμα της πόλης Χοντέιντα.

"Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αμάχων"κατήγγειλε σε ένα δελτίο τύπου ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Πριν από μερικές ημέρες, σαουδαραβικό πλήγμα από "έξυπνη" βόμβα χτύπησε σχολικό λεωφορείο σκοτώνοντας 51 ανθρώπους (μεταξύ τους 40 παιδιά) στη βόρεια Υεμένη.Η βόμβα ήταν αμερικανικής κατασκευής.

"Επαναλαμβάνω την πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα για την Υεμένη, που καταδίκαζε τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον αμάχων και ζητούσε τη διενέργεια ταχείας, αμερόληπτης κι ανεξάρτητης έρευνας"τόνισε ο Μαρκ Λόουκοκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, Saba, μετέδωσε ότι στην αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης επλήγη ένα λεωφορείο και μια κατοικία, ωστόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που επιχειρούν στις τάξεις του συνασπισμού, κατηγορούν τους μαχητές Χούθι ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ρεπορτάζ του Al Jazeera

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις