Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υπεραμύνθηκε των συγκρούσεων που προκάλεσαν ακροδεξιοί έπειτα από τη δολοφονία ενός Γερμανού από δύο αιτούντες άσυλο.

«Το να 'τρελαίνεται' κανείς είναι νόμιμο έπειτα από ένα έγκλημα όπως αυτό», δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου Γερμανού από δύο νεαρούς, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, στην πόλη Κέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας, που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις δεξιών εξτρεμιστών.

«Βέβαια δεν είναι νόμιμο να κυνηγιούνται άνθρωποι και αυτό που βέβαια δεν είναι νόμιμο είναι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί», είπε ο Γκάουλαντ, αναφερόμενος στις επιθέσεις αδιακρίτως εναντίον ανθρώπων που δεν μοιάζουν να είναι Γερμανοί, που σημειώθηκαν στο περιθώριο των συγκεντρώσεων της Κυριακής και της Δευτέρας.

Η δολοφονία της Κυριακής έχει πυροδοτήσει μια διαμάχη για τα εγκλήματα που μπορεί να διαπράττονται από αιτούντες άσυλο στη Γερμανία. Επικριτές της κυβέρνησης δηλώνουν πως οι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα δεν απελαύνονται αρκετά γρήγορα.

Η Φραντσίσκα Γκίφαϊ, υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ, ταξίδεψε στο Κέμνιτς για να αποθέσει έξι λευκά τριαντάφυλλα στο σημείο της δολοφονίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις