Τουλάχιστον 166 πτώματα βρέθηκαν σε 32 ομαδικούς τάφους που είχαν εντοπιστεί στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη τοπικός εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι τάφοι βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Βερακρούς, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού και αποτελεί πεδίο δράσης των καρτέλ ναρκωτικών. Η έρευνα των ιατροδικαστών συνεχίζεται στο σημείο. Πάνω από 200 τεμάχια ρουχισμού, 114 προσωπικά αντικείμενα και διάφορα άλλα είδη έχουν ανασυρθεί από τους ομαδικούς τάφους.

Οι τάφοι εντοπίστηκαν στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από έρευνες μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στη διεύθυνση της εισαγγελίας που ειδικεύεται σε υποθέσεις εξαφανίσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας, πιθανόν «εκατοντάδες άνθρωποι ενταφιάστηκαν μυστικά» σε αυτή την τοποθεσία.

Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν «μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ραντάρ γεωεντοπισμού και γεωτρύπανα».

Η πολιτεία Βερακρούς, τμήμα της οδού διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ, είναι ανάμεσα σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, πάνω από 37.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί και θεωρούνται αγνοούμενοι στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις