Ο Τόμας Όπερμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και αντιπρόεδρος της Μπούντεσταγκ, επέκρινε τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ για τις δηλώσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Όπερμαν σχολίασε: «Ως υπουργός Εσωτερικών (ο Ζεεχόφερ) είναι κακή επιλογή και ως υπουργός αρμόδιος για τη διαφύλαξη του Συντάγματος βάρος».

Μάλιστα ο Όπερμαν κατηγόρησε τον Ζεεχέφερ ότι μιλά σαν εκπρόσωπος του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). «Δεν έχουν καμία λύση για τα προβλήματα, αλλά έχουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε πρόβλημα», επεσήμανε το στέλεχος του SPD.

Ο υπουργός Εσωτερικών δυσφήμισε με τις δηλώσεις του τους 20 εκατομμύρια Γερμανούς που έχουν γονείς μετανάστες, κατέληξε ο Όπερμαν.

«Η μετανάστευση είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων», δήλωσε σε συνέντευξή τουστην εφημερίδα Rheinische Post ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Όταν ρωτήθηκε για τα άσχημα ποσοστά που εμφανίζει το CSU στις δημοσκοπήσεις, ο Ζεεχόφερ απάντησε: «Έχουμε πρώτον ένα κόμμα δεξιά της Ένωσης, το οποίο μεσοπρόθεσμα μπορεί να εδραιωθεί, μια διχασμένη χώρα και απουσία στήριξης από την κοινωνία στα παραδοσιακά κόμματα».

Αυτά δεν έχουν σχέση «μόνο» με τη μεταναστευτική πολιτική, επεσήμανε ο επικεφαλής του CSU. «Όμως το μεταναστευτικό ζήτημα είναι η μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων σε αυτή τη χώρα. Το λέω εδώ και τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Όπερμαν κατηγόρησε επίσης τον Ζεεχόφερ ότι έχει καταλάβει λάθος τις ευθύνες του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σοσιαλδημοκράτης σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργού Εσωτερικών να διαπραγματεύεται συμφωνίες επαναπατρισμού στις χώρες καταγωγής για τους αιτούντες άσυλο το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί, να επιταχύνει τις διαδικασίες παροχής ασύλου και να καταρτίσει μια νέα, μεταναστευτική πολιτική. «Δεν ακούω τίποτα για αυτά», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας τον Ζεεχόφερ «εμπρηστή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις