Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Bild.

Πιο συγκεκριμένα, το CDU της Ανγκελα Μέρκελ και το «αδελφό» βαυαρικό κόμμα CSU έχασαν μία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα και είναι στο 29%. Το SPD από την άλλη- ο κυβερνητικός εταίρος- υποχώρησε δύο μονάδες, πέφτοντας στο 17%. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο, τα CDU/CSU συγκέντρωσαν 32,9% και το SPD 20,5%.

Ως εκ τούτου, το αθροιστικό ποσοστό της συμπολίτευσης είναι 46%, το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ μεγάλος συνασπισμός των συγκεκριμένων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις της Emnid.

Το ποσοστό του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο 15%. Το ποσοστό του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) αυξήθηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 10%. Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 14%, όπως και αυτό των φίλα προσκείμενων στον επιχειρηματικό κόσμο Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στο 9%.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις