Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τις παλαιστινιακές αρχές για την απόφασή τους να κλείσουν την παλαιστινιακή αποστολή στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, καταγγέλλοντας μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» στα αμερικανικά ανταποδοτικά μέτρα.

Η απόφαση αυτή είναι η τελευταία μέχρι σήμερα σε μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της παλαιστινιακής διοίκησης, η οποία πάγωσε τις σχέσεις με τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά τη μονομερή αναγνώριση, τον Δεκέμβριο του 2017 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Αμερικανός αξιωματούχος μας ενημέρωσε για την απόφαση να κλείσει η παλαιστινιακή αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ερεκάτ, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

«Πρόκειται για μια νέα χειροπιαστή απόδειξη της συλλογικής τιμωρίας που ασκεί η διοίκηση Τραμπ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προς τον οποίο έχει ήδη σταματήσει την οικονομική βοήθεια για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας και της παιδείας», είπε.

«Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση δείχνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να κατεδαφίσουν το διεθνές σύστημα προκειμένου να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα», πρόσθεσε.

Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό και εποπτεύει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ είπε ακόμη ότι οι παλαιστινιακές αρχές δεν θα αποθαρρυνθούν από το να ζητήσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ.

«Επαναλαμβάνουμε πως τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται, πως δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και στους εκβιασμούς των ΗΠΑ», ανέφερε στη δήλωσή του ο Ερεκάτ. «Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να καλούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκινήσει μια άμεση διερεύνηση των ισραηλινών εγκλημάτων», είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις