Μεξικό: Μακελειό σε πολυσύχναστη πλατεία με πέντε νεκρούς και οκτώ τραυματίες

Μεξικό: Μακελειό σε πολυσύχναστη πλατεία με πέντε νεκρούς και οκτώ τραυματίες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν, όταν άνδρες ντυμένοι μαριάτσι (μουσικοί του δρόμου) άνοιξαν πυρ την Παρασκευή το βράδυ στην πολυσύχναστη Πλάθα Γκαριμπάλντι, στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού.

"Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των γεγονότων που συνέβησαν στην Πλάθα Γκαριμπάλντι. Τρεις άνδρες άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο και δύο γυναίκες απεβίωσαν στο νοσοκομείο", ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα της πρωτεύουσας.

Τα τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας από 22 έως 46 ετών, ενώ το πέμπτο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, δύο από τους νεκρούς, 36 και 46 ετών, ήταν γνωστοί στην αστυνομία για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δράστες, που έφυγαν από το σημείο με τρεις μοτοσυκλέτες, είχαν στόχο μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, τόνισε η αστυνομία.

Περίπου 60 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο. Το κίνητρο της επίθεσης στην καρδιά της μεξικανικής πρωτεύουσας, δεν έχει γίνει γνωστό αν και εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η Πλάθα Γκαριμπάλντι βρίσκεται κοντά στην περιοχή Τεπίτο, όπου δρα η μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα στην πρωτεύουσα, Union Tepito, ο αρχηγός της οποίας συνελήφθη τον Αύγουστο.