Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι Αυστραλοί βρήκαν καρφίτσες και βελόνες μέσα σε συσκευασμένες φράουλες που προμηθεύτηκαν από σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους, με το θέμα να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αφού έχουν αναφερθεί περιστατικά σε έξι πολιτείες και περιοχές. Μάλιστα ένας άνθρωπος χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Ήδη, μεγάλα καταστήματα σε Νέα Ζηλανδία σταμάτησαν να πωλούν φράουλες από την Αυστραλία, ενώ αρκετές εταιρίες έχουν ανακαλέσει τα συσκευασμένα φρούτα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η αστυνομία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ως βρήκε ένα μεταλλικό αντικείμενο σε μία μπανάνα με αποτέλεσμα οι φόβοι μήπως κάποιος καταπιεί αιχμηρό αντικείμενο να μεγαλώνει.

Μέχρι πρότινος, ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας διέταξε την Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας να διερευνήσουν τα περιστατικά που αναφέρονται.

«Είναι ένα πολύ φαύλο έγκλημα και μια γενική επίθεση στο κοινό», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο περιστατικό αναφέρθηκε στο Κουίνσλαντ πριν μια εβδομάδα και στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές στη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, την Αυστραλιανή Πρωτεύουσα, τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Οι αρχές του Κουίνσλαντ έχουν προσφέρει αμοιβή αξίας 72.000 δολαρίων σε όποιον μπορεί να προσφέρει πληροφορίες.

Υπάλληλοι της Ένωσης Παραγωγών Φράουλας, δήλωσαν ότι ίσως οι βελόνες να έχουν τοποθετηθεί από δυσαρεστημένο υπάλληλο…

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης συμβουλεύουν τους πολίτες να κόβουν τις φράουλες πριν τις καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις