Μόλις το 45% συγκεντρώνουν τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία (CDU, CSU, SPD), όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, εν μέσω της ενδοκυβερνητικής κρίσης, με αφορμή την υπόθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα του Ινστιτούτου Forsa, η Χριστιανική Ένωση των CDU-CSU αποσπά μόλις το 28% των ψήφων, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 12 ετών.

Το Σοσιαλδημοκρατικό SPD ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 17%, ενώ έπονται οι Πράσινοι με 16% και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 15%.

Οι Φιλελεύθεροι του FDP ενισχύονται στο 9% ενώ η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 10%.

Όσον αφορά την απευθείας εκλογή Καγκελαρίου, η Άγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων, ενώ την επικεφαλής του SPD, Αντρέα Νάλες, προτιμά μόλις το 13%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τα προβλήματα της Γερμανίας, το 19% απαντάει το CDU/CSU και το 5% το SPD.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός πως το 61% δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα δεν εμφανίζεται ικανό να επιλύσει τα όποια προβλήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις