Στο δικαστήριο της Λάρνακας οδηγήθηκε την Τετάρτη ο 35χρονος, ο οποίος το πρωί της Τρίτης απήγαγε δύο 11χρονα αγόρια έξω από το σχολείο τους, στις Καμάρες Λάρνακας, προφασιζόμενος ότι είναι ο καινούριος τους δάσκαλος.

Δείτε: Ντοκουμέντο: Η απαγωγή των 11χρονων στην Κύπρο καρέ- καρέ

Οι δικαστές αποφάσισαν την οκταήμερη κράτησή του, ενώ όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του και είπε στις αρχές ότι η επιλογή των θυμάτων του δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη, καθώς επίσης και ότι βασικός του στόχος ήταν να ζητήσει και να αποσπάσει λύτρα από τις οικογένειες των δύο παιδιών.

Ο δράστης ζει στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε από τις αρχές εδώ και περίπου τρία χρόνια και σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα κατά το παρελθόν.

Ο 35χρονος ζούσε παρέα με τα δύο σκυλιά του και συχνά τον επισκέπτονταν η μητέρα και ο αδελφός του, ενώ βασική του ασχολία για τα προς το ζην ήταν η κατασκευή ιστοσελίδων.


Δεν κακοποιήθηκαν τα δύο παιδιά

Ο δράστης της απαγωγής των δύο ανήλικων αγοριών, Γιώργος Νικολάου, δεν τα κακοποίησε σωματικά, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις, δήλωσε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι στην κατάθεσή του παραδέχθηκε την απαγωγή.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την πληροφορία για το σημείο που βρισκόταν ο 35χρονος έδωσε πολίτης, ενώ επαίνεσε την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας. Χαρακτήρισε ωφέλιμο τον θεσμό τού παρατηρητή της γειτονιάς (θεσμός που λειτουργεί σε επίπεδο δήμου), καθώς η κρίσιμη πληροφορία προήλθε από πολίτη-παρατηρητή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις