Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να αναγνωρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι κάτι το πραγματικό, μολονότι συνέχισε να αμφισβητεί ότι προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

"Νομίζω ότι κάτι συμβαίνει. Κάτι αλλάζει και θα αλλάξει και πάλι για να ξαναγίνει το ίδιο. Δεν πιστεύω ότι είναι φάρσα, νομίζω ότι υπάρχει μάλλον μια διαφορά", δήλωσε χθες στην Λέζλι Σταλ του ειδησεογραφικού δικτύου CBS.

"Αλλά δεν ξέρω ότι προκαλείται από τον άνθρωπο", πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ. "Αυτό που θα πω είναι το εξής. Δεν θέλω να δώσω τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θέλω να χάσω εκατομμύρια και εκατομμύρια δουλειές. Δεν θέλω να μπω σε μειονεκτική θέση".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε εξάλλου να εμπιστεύεται πολύ λίγο τους ειδικούς που επιμένουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι κάτι το πραγματικό και σημείωσε ότι πολλοί επιστήμονες "έχουν μια πολύ μεγάλη πολιτική ατζέντα".

Ο Τραμπ έχει συχνά χαρακτηρίσει στο παρελθόν "φάρσα" την κλιματική αλλαγή.

Τον Δεκέμβριο του 2013 στη διάρκεια μιας περιόδου με ιδιαίτερα πολύ κρύο, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: "Επέλαση χιονοθύελλας από το Τέξας προς το Τενεσί –Είμαι στο Λος Άντζελες και είναι πάγος. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απόλυτη και πολύ ακριβή φάρσα!".

Ο Τραμπ προκάλεσε την οργή περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απόσυρσή του πέρυσι από την Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας παγκοσμίως εξαιτίας των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις