Στο θέμα των ελληνικών ανακοινώσεων περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, στο Ιόνιο Πέλαγος απάντησε την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ «η Ελλάδα κάνει συχνά τέτοιες ανακοινώσεις για να προκαλέσει ένταση ή λόγω λαϊκισμού. Ο λαϊκισμός γι αυτούς προηγείται της αλήθειας. Έτσι είναι η απαίτηση και της κοινής γνώμης. Σε μας και η κοινή γνώμη έχει λογική. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων.

Όταν όμως η Ελλάδα επιχειρεί να προκαλέσει ένταση, τους δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί αν θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τις συνομιλίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν δηλαδή με διπλωματία, ή με άλλον τρόπο». «Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει».

Την ίδια ώρα για «προγραμματισμένη συνάντηση» του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές, μετά από τα τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας πρεσβευτής εκλήθη σήμερα εκτάκτως στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρέσβη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών «ήταν προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις