Ενας σύμβουλος του τούρκου προέδρου κατηγόρησε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας ότι έχει "αίμα στα χέρια του" αναφερόμενος στην δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Αυτή ήταν η σκληρότερη μέχρι σήμερα κατηγορία που διατυπώνει κάποιος από τον κύκλο του Ερντογάν εις βάρος του Ριάντ σχετικά με την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές.

Το Ριάντ έχει αποδώσει τον θάνατο του Κασόγκι σε μια "ανεξέλεγκτη επιχείρηση" για την οποία ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε γνώση.

"Είναι μια ντροπή που φθάνει μέχρι τον πρίγκιπα διάδοχο (Μοχάμεντ μπιν) Σαλμάν. Τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας των εκτελεστών είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του πρίγκιπα και είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ενεργούσαν χωρίς να γνωρίζει εκείνος", έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Yeni Birlik ο Ιλνούρ Τσεβίκ, ένας σύμβουλος του Ερντογάν.

"Ακόμα και αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σώσει τον (Μοχάμεντ μπιν) Σαλμάν, στα μάτια του κόσμου είναι ένα πρόσωπο υπό αμφισβήτηση με το αίμα του Κασόγκι στα χέρια του".

Ο Τσεβίκ είναι ένας από τους πολλούς συμβούλους του Ερντογάν, αλλά δεν είναι προβεβλημένος. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι απόψεις του στο άρθρο αντανακλούν εκείνες του Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλίες του χθες και σήμερα υπογράμμισε την ανάγκη να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι–"εκείνοι που διέταξαν την δολοφονία και εκείνοι που την εκτέλεσαν".

Στο μεταξύ, σαουδάραβες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην τουρκική αστυνομία να πραγματοποιήσει έρευνες σε ένα πηγάδι στον κήπο της κατοικίας του σαουδάραβα προξένου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αρχές έχουν ήδη ερευνήσει το προξενείο και την κατοικία του γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου και τα ίχνη του χάθηκαν.

'Επειτα από εβδομάδες άρνησης το Ριάντ παραδέχτηκε το σαββατοκύριακο ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο προξενείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις