«Ατυχείς» χαρακτηρίζει ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τις δηλώσεις του Πολωνού ΥΠΕΞ Ματέους Μοραβέτσκι αναφορικά με την «πιθανή επίθεση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής, όταν ο ουκρανικός αγωγός «θα πάψει να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τη Μόσχα όπως σήμερα».

Ανάλογες «παράλογες προσεγγίσεις» γίνονται από εκείνους που επιδιώκουν την πολιτικοποίηση του έργου, εξηγεί ο Πεσκόφ. Ακούμε συνεχείς απειλές απ´ευθείας από τις ΗΠΑ. Αυτές δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μια έκφραση αθέμιτου ανταγωνισμού, μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους ευρωπαίους να αγοράζουν το πιο ακριβό αμερικανικό αέριο, καταλήγει ο Πεσκόφ.

Η Μόσχα έχει διακηρύξει ότι και ο υποθαλάσσιος αγωγός από τη Βαλτική και ο νότιος από τη Μαύρη θάλασσα αποτελούν έργα καθαρά εμπορικά με οικονομικό συμφέρον όχι μόνο για τον προμηθευτή, αλλά και για τις χώρες-αγοραστές, κυρίως για εκείνες μέσα από τις οποίες θα περνούν οι αγωγοί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις