Στο έλεος πρωτοφανούς κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες είναι το τελευταίο διάστημα η Σαουδική Αραβία, όπου τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον 35 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του βασιλείου. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα χιόνια!

Στην ανακοίνωσή της, η υπηρεσία αναφέρει ότι η πόλη με τα περισσότερα θύματα των πλημμυρών είναι η Μέκκα, όπου η πρωτοφανής κακοκαιρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους.

Συνολικά 4.038 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε: Κι όμως… πλημμύρισε κι η έρημος στη Σαουδική Αραβία!

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο SPA, οι Αρχές έχουν διασώσει τις τελευταίες εβδομάδες 2.517 άτομα, ενώ 2.536 Σαουδάραβες στεγάζονται αυτή τη στιγμή σεκαταφύγια στις πληγείσες περιοχές.

Πολλοί είναι επίσης και οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, που ωστόσο δεν αναφέρουν ακριβή αριθμό.

Τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα κάνουν δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις "σκηνές Αποκάλυψης"στην αραβική χώρα: Ορμητικά νερά που παρασέρνουν καμήλες, μεγάλες εκτάσεις ερήμου που έχουν μετατραπεί σε βάλτο και δρόμοι-χείμαρροι συνθέτουν το τοπίο της καταστροφής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις