Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι στο Ντάλας και ακόμη δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ως προς τα κίνητρα του δράστη, Λι Χάρβι Οσβαλντ και αν τελικά ήταν όντως αυτός ο δράστης, κάτι που αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δολοφονία Κένεντι αποτελεί τη χαρά των συνωμοσιολόγωναφού οι θεωρίες για το τι συνέβη το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 1963 είναι δεκάδες.

Οι πιο διαδεδομένες εξ αυτών είναι οι ακόλουθες:

CIA

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, τον Κένεντι τον δολοφόνησε η CIA για να τον εκδικηθεί για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων και την ήττα από τον Κάστρο και τους αντάρτες του.

FED

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα ώστε να μην ισχύει διάταγμα που είχε υπογράψει, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών μπορούσε να εκδίδει χαρτονομίσματα.

Κούβα

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε με εντολή του Κάστρο ή από κάποιον φανατικό εχθρό του Κάστρο που απογοητεύτηκε από την αποτυχημένη εισβολή στη χώρα.

Μαφία

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε από τη Μαφία επειδή είχε ως στόχο την πάταξή της

Λίντον Τζόνσον

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αναλάβει αυτός την προεδρία

UFO

Ο χαρισματικός αμερικανός πρόεδρος πλήρωσε με τη ζωή του τις απειλές περί αποκάλυψης μυστικών προγραμμάτων της CIA για τους εξωγήινους.

KGB

Τον δολοφόνησε η KGB, στο πλαίσιο των συνεχών εντάσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

Ομοφυλόφιλος

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Κένεντι δολοφονήθηκε από τον ομοφυλόφιλο πιλότο Ντέιβιντ Φέρι επειδή είχε όλα τα χαρακτηριστικά που έλειπαν απο εκείνον. Ήταν δημοφιλής, πετυχημένος και πλούσιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις