Η συμφωνία της Μέι για το Brexit θα ωφελήσει την ΕΕ και θα βλάψει την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου καταλήξει σε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Φαίνεται πως είναι μια σπουδαία συμφωνία για την ΕΕ», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρουν οι Financial Times. «Αυτή τη στιγμή όπως έχει η συμφωνία, ίσως να μην μπορούν να εμπορεύονται με τις ΗΠΑ, και δεν νομίζω πως το θέλουν αυτό. Αυτό θα ήταν ένα πολύ μεγάλο αρνητικό σημείο για τη συμφωνία».

Τα σχόλια του Τραμπ εκτιμάται πως θα εντείνουν τις πιέσεις προς την βρετανίδα πρωθυπουργό καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου για τη συμφωνία, καθώς ένα από τα βασικά σημεία που τονίζει η Μέι είναι η υπόσχεση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή, αν κοιτάξετε τη συμφωνία, ίσως να μην μπορούν να εμπορεύονται με εμάς και αυτό δεν θα ήταν καλό», σημείωσε ο κ. Τραμπ. «Δεν νομίζω πως το ήθελαν, δεν νομίζω πως η πρωθυπουργός το ήθελε, και ελπίζω πως θα μπορέσει να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως «η πολιτική διακήρυξη στην οποία συμφωνήσαμε με την ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαρη πως θα έχουμε ανεξάρτητη εμπορική πολιτική ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορεί να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με χώρες σε όλον τον κόσμο –περιλαμβανομένων των ΗΠΑ. Ήδη εργαζόμαστε για μια φιλόδοξη συμφωνία με τις ΗΠΑ μέσω των κοινών ομάδων εργασίας μας, που μέχρι στιγμής έχουν συναντηθεί πέντε φορές».

«Ο αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος έχει επίσης ζητήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις απόψεις του λαού για μια μελλοντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις