Από φαντασία άλλο τίποτα οι Αμερικανοί μόνο που συχνά την χρησιμοποιούν με εντελώς λάθος τρόπο. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του «Χτίσε το τείχος», ενός νέου παιχνιδιού που μάλλον ξεπερνά τα όρια…

Πρόκειται για κιτ που προτρέπει τα παιδιά να χτίσουν ένα τείχος για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών από το Μεξικό, σε αμερικανικό έδαφος.

Εκτός από τα πλαστικά κυβάκια (101 σύνολο, τύπου LEGO), το κιτ περιέχει μια φιγούρα του Ντόναλντ Τραμπ να φορά ένα καπέλο που αναγράφει MAGA (Make America Great Again). Υπάρχουν ακόμη δύο φιγούρες, αυτή της Χίλαρι Κλίντον που φορά πορτοκαλί στολή φυλακισμένου και ενός Σταυροφόρου ο οποίος αναπαριστά τους «χριστιανούς προγόνους» της Αμερικής που «έσωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό» από το «ριζοσπαστικό Ισλάμ».

Η εταιρία που παράγει το προϊόν, το συνοδεύει και με το εξής κείμενο:

«Ένας όχλος κεντρο-αμερικανών μεταναστών βαδίζει μέσω του Μεξικού και κατευθύνεται προς το Ελ Πάσο του Τέξας. Οι Μεξικανοί συνοριοφύλακες προσπάθησαν να τους σταματήσουν στα σύνορα, από την πλευρά του Μεξικού, αλλά μάταια. Καταλαβαίνουμε γιατί θέλουν να φύγουν από την Ονδούρα και να ζήσουν και να εργαστούν στην Αμερική. Άλλωστε, είμαστε το πιο σπουδαίο έθνος στον κόσμο.

Για λόγους εθνικής ασφάλειας, εντούτοις, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε και σε οσουσδήποτε να περνάνε τα σύνορά μας. Αν και υπάρχουν καλοί άνθρωποι που προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας, υπάρχουν (ανάμεσα τους) και μέλη συμμοριών, εγκληματίες και τρομοκράτες. Ο οποιοσδήποτε θέλει να μπει στη χώρα μας πρέπει να το κάνει νόμιμα, για την ασφάλεια όλων. Το Τείχος πρέπει να χτιστεί. Το Τείχος θα διατηρήσει την Αμερική ασφαλή και ισχυρή. Μόνον τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Τουλάχιστον λυπηρό από κάθε άποψη…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις