Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον η κηδεία του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Εκτός από τους πολιτικούς, τους φίλους και τους συγγενείς που θα δώσουν το «παρών», μια παρουσία έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση. Ο λόγος για τη Σάλι, το Λαμπραντόρ που τα τελευταία χρόνια ήταν αχώριστος σύντροφος του Μπους. Η Σάλι ταξίδεψε μαζί με τη σορό του Μπους στην Ουάσινγκτον προκειμένου να βρεθεί δίπλα στο φέρετρό του, την Τετάρτη.

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο εκπρόσωπος του Μπους, Τζιμ ΜακΓκραθ στο Twitter, είναι ενδεικτική του δεσμού που είχε το σκυλί με τον 94χρονο Μπους. Η Σάλι, η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Μπους το περασμένο καλοκαίρι, είναι ξαπλωμένη δίπλα στο σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο με τον ΜακΓκραθ να σχολιάζει «αποστολή εξετέλεσθη».

Η Σάλι είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που βοηθάει βετεράνους καθώς μπορεί να εκτελέσει δεκάδες εντολές, ανάμεσα στις οποίες να σηκώσει το τηλέφωνο και να φέρει κάποιο αντικείμενο.

Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Τζορτζ Μπους, η Σάλι θα βοηθήσει τώρα άλλους βετεράνους.

Η Σάλι είχε και δικό της λογαριασμό στο Instagram στον οποίο είχαν αναρτηθεί αρκετές φωτογραφίες με την ίδια και τον Τζορτζ Μπους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις