Ο Τραμπ έκανε retweet σε fake news: Τα "κίτρινα γιλέκα" λένε συνθήματα υπέρ του!

Ο Τραμπ έκανε retweet σε fake news: Τα "κίτρινα γιλέκα" λένε συνθήματα υπέρ του!

Στους δρόμους του Παρισιού, οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά ένα απλό μήνυμα: "Θέλουμε τον Τραμπ".

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μια φανταστική θεωρία, που δεν στηρίζεται σε καμία απόδειξη, όμως ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής που την προβάλει βρήκε ευήκοα ώτα στον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος δεν δίστασε να αναπαράγει το κείμενό του στον λογαριασμό του στο Twitter.

"Υπάρχουν ταραχές στη σοσιαλιστική Γαλλία λόγω των φόρων της ακροαριστεράς στα καύσιμα", γράφει ο Τσάρλι Κερκ, ο ιδρυτής της συντηρητικής οργάνωσης Turning Point USA.

"Τα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν σχεδόν καθόλου για αυτό. Η Αμερική βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, η Ευρώπη φλέγεται. Θέλουν να κρύψουν την επανάσταση της μεσαίας τάξης εναντίον του πολιτισμικού μαρξισμού", συνεχίζει ο Κερκ, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε μια πλατφόρμα επικοινωνίας με τα 55 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter.

"Οι άνθρωποι φωνάζουν «Θέλουμε τον Τραμπ» στους δρόμους του Παρισιού", υποστηρίζει επίσης, αν και κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή μαρτυρία δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του.

Πριν από μία εβδομάδα ο Τραμπ είχε ήδη αναφέρει, με ένα διφορούμενο μήνυμα στο Twitter, ότι παρακολουθεί στενά τις διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων" στη Γαλλία.