Επίθεση στο Στρασβούργο: Υπέκυψε στα τραύματά του πέμπτο θύμα

Επίθεση στο Στρασβούργο: Υπέκυψε στα τραύματά του πέμπτο θύμα

Υπέκυψε στα τραύματά του και πέμπτο θύμα της επίθεσης στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού και οι τοπικές αρχές.

«Ο αδελφός μου Μπάρτο Πέντρο Ορεντ-Νιτζιέλσκι μόλις μας άφησε. Σας ευχαριστεί για την αγάπη σας και για την δύναμη που του δώσατε», έγραψε στο Facebook ο αδελφός του 36χρονου, κατοίκου του Στρασβούργου, που καταγόταν από το Κατοβίτσε της Πολωνίας

Χθες, ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν τήρησε ενός λεπτού σιγή στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου Κλεμπέρ, κοντά στο σημείο όπου χτυπήθηκαν τα θύματα της επίθεσης του φερόμενου ως δράστη, Σερίφ Σεκάτ.Ακολούθησε η ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου στην πλατεία και έπειτα ο Μακρόν χαιρέτισε αξιωματούχους και αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ του BFBTV

Σημειώνεται πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και τμήματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία, είχαν απευθύνει έκκληση στους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ και αναλυτές ανέμεναν αποκλιμάκωση του κύματος αντίδρασης κατά του Εμμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της φονικής επίθεσης, 

Πράγματι, η συμμετοχή στην Πέμπτη Πράξη, ήταν μειωμένη, με τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, να αναφέρει πως  «η ημέρα τελειώνει καλά, ο διάλογος πρέπει τώρα να φέρει μαζί όλους εκείνους που θέλουν να μεταμορφώσουν την Γαλλία».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 66.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Γαλλία, έναντι 126.000 το περασμένο Σάββατο.

Μόνο 2.200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, έναντι 10.000 την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρωτεύουσα αναφέρθηκαν προς το τέλος της ημέρας 157 προσαγωγές από τις οποίες οι 104 έγιναν συλλήψεις