Τα πτώματα δύο εφήβων μεταναστών από την Ονδούρα βρέθηκαν στην παραμεθόρια πόλη Τιχουάνα του Μεξικού το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν αξιωματούχοι, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες χωρών της κεντρικής Αμερικής στη μεξικανική επικράτεια, μέσω της οποίας προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.

Η εισαγγελία της Τιχουάνα ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για τους θανάτους των δύο εφήβων, οι οποίοι βρέθηκαν με τραύματα από μαχαίρια και στραγγαλισμό. Τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν περίπου 16 ή 17 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Ο Άλντεν Ριβέρα, ο πρεσβευτής της Ονδούρας στο Μεξικό, επιβεβαίωσε ότι οι δύο έφηβοι ήταν συμπατριώτες του και διευκρίνισε πως η επίθεση εναντίον τους διαπράχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ένας τρίτος έφηβος επέζησε.

«Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως κάποιοι πήραν αυτά τα τρία αγόρια και τα πήγαν κάπου», δήλωσε ο διπλωμάτης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Εκεί «τα δύο από αυτά δολοφονήθηκαν βάρβαρα και υπάρχει ένα τρίτο, που επέζησε και τέθηκε υπό την προστασία των μεξικανικών αρχών», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις